Nordisk Stöldmärkning

Säkerhet och trygghet i fokus

Vår inventariemärkning hjälper företag, kommuner, myndigheter och skolor att skapa ordning och reda.

Sedan 1990 har vi arbetat med stöldmärkning, inventariemärkning, brännstämplar och nyckelbrickor med abonnemang.

Start

Stöldmärkning

Inventariemärkning

Brännstämpel

Nyckelbricka

Blogg

Om oss


Tips om hur du får din inventariemärkning att fungera optimalt

Välj rätt text

Välj en nummerserie till inventariemärkningen t.ex. 0001 - 0300, det första inventarienumret blir då 0001, 0002, 0003 och så vidare. Har ni ett stort antal föremål att märka? Då kan streckkoder underlätta registrering och inventering. Många företag vill även ha med företagsnamn eller organisationsnummer, fördelen är att förlorade och kvarglömda föremål kan spåras tillbaka till er.

Val av etikett

Var ska märkningen sitta, är det på kontoret, verkstaden eller utomhus? Val av etikettmaterial blir viktigt, adesiv (klistret) finns med olika egenskaper beroende på vilken yta etiketten sitter på. Nordisk Stöldmärkning arbetar med marknadsledande företag på etikettsidan. Vi rekommenderar oftast Idamex petsäkra etiketter för all märkning inomhus och Idamex laminerade etiketter för märkning i krävande miljö som verkstäder och utomhus.

Tryckteknik

Trycktekniken påverkar oftast tryckets tålighet mot yttre åverkan. Torkas märketiketten av med starka rengöringsmedel eller utsätts den för stora temperaturskillnader. Solljus kan bleka vissa tryck.

Inventarieregister

Glöm inte att lägga upp alla inventarier i ett inventarieregister. I princip duger en enkel förteckning bra, men många föredrar ett inventarieprogram eller Excel.

Bra rutiner

Satsa på bra rutiner, ett bra tips är att utse en ansvarig som märker upp alla inventarier redan när de levereras in till er.

Kontroll av inventarier

Ju bättre kontroll ni har, desto mindre risk för stölder och förluster.

Och sist men inte minst

Inventera alla inventarier minst en gång per år.

Kontakta oss

kontakta oss för mer information.


Välj bland våra säkerhetsprodukter

Inventariemärkning StöldmärkningBrännstämpelnyckelbricka


Läs tipsen för ett tryggare företag.